Senioren

Op zoek naar rust in je huis en je hoofd?

Hulp met opruimen

Door een ervaren opruimcoach.

Wanneer je ouder wordt, kosten zaken die vroeger vanzelfsprekend leken ineens veel meer energie. Een voorbeeld hiervan is het opgeruimd houden van uw huis. Het kan zijn dat u hierbij hulp zou willen hebben, maar dat u anderen hier niet mee tot last wil zijn. Uw (klein)kinderen hebben het immers al druk genoeg! Toch kan het erg prettig zijn, wanneer er iemand is die u helpt het overzicht te bewaren. Ik help u hier graag bij!

Wacht niet te lang

Tijdens uw leven heeft u vast een heleboel spullen in uw woning verzameld. Veel van deze spullen zijn u dierbaar of gebruikt u dagelijks, maar er zullen ongetwijfeld ook spullen tussen zitten waar u helemaal geen gebruik meer van maakt. Het kan zijn dat dit voor u niet goed te overzien is. Redenen om hier samen met mij mee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld wanneer u kleiner gaat wonen of wanneer u zelf graag rust in uw hoofd wil hebben, bijvoorbeeld omdat u het een vervelende gedachte vindt dat uw nabestaanden na uw overlijden al uw spullen gaan uitzoeken. In een opgeruimd huis kunt u comfortabeler leven en dit zorgt voor een opgeruimd gevoel.

Gaan je ouders kleiner wonen?

Er komt vaak een moment waarop je ouder(s) besluiten kleiner te gaan wonen of misschien wel naar een verpleeg- of verzorgingstehuis verhuizen. Op zo’n moment vallen ouderen vaak terug op hun kinderen om hun huis leeg te maken en hen te helpen met opruimen. Natuurlijk heb je het zelf ook erg druk en kan het zijn dat je het niet redt om je ouder(s) hierbij voldoende te helpen. Laat mij je ouder(s) op een efficiënter en persoonlijke manier helpen

Een gestructureerde en efficiënte aanpak!

In welke situatie u zich ook bevindt, ik help u of je ouders graag. De kern van mijn aanpak is om samen resultaat te boeken. U houdt de touwtjes in handen en bepaalt dus wat er met u verschillende spullen zou willen doen: bewaren, weggooien of er iemand anders blij mee maken? Ik ondersteun u tijdens het opruimproces

Hulp met de administratie

Als opruimcoach zorg ik ervoor dat u weer overzicht krijgt?

Het op orde krijgen en houden van uw (financiële) administratie kan soms als een zware last ervaren worden, zeker wanneer u dit eigenlijk nooit zelf gedaan heeft en door het wegvallen van uw partner ineens zelfstandig de administratie zult moeten afhandelen. Tegenwoordig gaan veel zaken ook heel anders dan vroeger, het is niet raar als u zich geen weg weet te vinden in de wereld van internetbankieren en alle nieuwe regelingen en instanties die digitaal met u communiceren

We brengen weer orde en duidelijkheid in uw administratie!

Misschien heeft u (klein)kinderen die u kunnen helpen met uw administratie. Maar wanneer iemand geen (klein)kinderen heeft of deze ver weg wonen, kan het erg fijn zijn om iemand te hebben om op terug te vallen. 

Het kan ook zijn dat je merkt dat je ouder(s) moeite hebben met het zelf bijhouden van de administratie. Natuurlijk sta je altijd voor ze klaar en help je hen hier graag bij, maar er zijn natuurlijk wel leukere dingen om je tijd aan te besteden wanneer je bij je ouders langsgaat.

Samen brengen wij bij u thuis de administratie weer op orde?

In alle bovenstaande situaties help ik u of je ouder(s) graag. Ik kan ervoor zorgen dat er structuur in de administratie wordt aangebracht en neem de chaos weg.

Praktische ondersteuning

Mantelzorg voor ouderen!

Ouder worden is niet altijd makkelijk. Familie en vrienden willen wel graag helpen maar hebben vaak al een overvolle agenda of wonen te ver weg. Ik help u graag!

U kunt hierbij denken aan:
  • Lichte huishoudelijke ondersteuning
  • Kleine klusjes in en rondom het huis
  • (Samen) boodschappen doen
  • Een doktersbezoek
  • Gezelschap, samen een spelletje doen, een wandeling of gezellig een kopje koffie.

Dit is een kleine greep uit de mogelijkheden.

Een verhuizing gepland?

Verhuizen is een stressvolle bezigheid!

Verhuizen is altijd een stressvolle aangelegenheid. Zeker als u al wat ouder bent en er misschien alleen voor staat, kan dit erg veel energie van u vragen. Het kan zijn dat u niet weet waar en hoe u moet beginnen en hoe u het verhuisproces het beste kunt aanpakken. Wanneer u geen of niet voldoende familie heeft om u hierbij te helpen, dan kan het fijn zijn als er tijdens uw verhuizing toch iemand voor u klaar staat.

Hulp met opruimen neemt de zorg uit handen bij jong en oud!

Wanneer hulp met opruimen u helpt met het verhuizen, gaat dit natuurlijk altijd in overleg. Niet alleen in overleg met uzelf maar indien nodig of gewenst ook met familie, het verhuisbedrijf, verzorgingstehuizen of verhuurders. De werkzaamheden van hulp met opruimen staan onder andere uit:

Hulp met opruimen kan u begeleider in het hele verhuisproces
  • Het bepalen van de nieuwe bestemming van alle spullen (bijvoorbeeld: meeverhuizen, weggooien, naar iemand anders of naar de kringloop)
  • Het ordenen en efficiënt inpakken van uw spullen
  • Het verhuizen van uw spullen
  • Het uitpakken van uw spullen en inrichting van de nieuwe woning
  • De oplevering of het verkoop klaar maken van uw oude woning

Zoals u hierboven kunt lezen, kan ik u begeleiden in het hele verhuisproces, van opruimen en inpakken tot weer uitpakken en inrichten.

UW VOORDELEN OP EEN RIJ

Benieuwd naar de mogelijkheden?

In alle bovenstaande situaties help ik u of je ouders(s) graag. Neem geheel vrijblijvende contact met mij op.